Ingredienser

ca. 800 g ørretfilet (evt. laks)

saften av 1/2 sitron
salt og pepper
2 findelte sjalottløk
1 vårløk eller 1/2 purre, findelt
2 ss smør
1 dl hvitvin eller kyllingbuljong
2 dl fløte eller fløtemelk
4 ss hakket grønt gjerne persille, gressløk, basilikum og/eller sitronmelisse

Tilberedning

Skjær fisken i serveringsstykker. Dynk dem med sitronsaft og dryss på litt salt og pepper.

Fres sjalottløk og purre (vårløk) i smør til den er blank. Hell over hvitvin/buljong og fløte. La det få koke inn (reduseres) til det begynner å få sausekonsistens. Tilsett det grønne og la det koke sammen et par minutter.

Legg fiskestykkene i sausen og la fisken få dampe under lokk, over svak varme, til den er kokt. Det tar 4-6 minutter, avhengig av tykkelse.

Serveres direkte fra pannen med nykokt pasta eller poteter.

(Besøkt 566 ganger, 1 besøk i dag)