Ingredienser

4 rause ørretskiver
smør til steking
salt og hvit pepper

Saus:
3-4 rensede hvitløksbåter
1 løk
en smørklatt
1 1/2 dl fiskebuljong/kraft
1 1/2-2 dl kremfløte
ca. 1 dl eplemost eller hvitvin
salt
1/2 ts maisenna rørt ut i en vannskvett til jevning
reker til pynt

Tilberedning

Brun smøret i pannen over middels varme. Rens ørretskivene og stek dem gylne på begge sider. Salte og pepre og la dem få hvile i pannen mens sausen lages.

Fres hakket løk og hvitløk i en kjele. Hell over buljong, kremfløte og eplemost. La sausen få koke inn (reduseres) til omtrent 3 dl. Smak den til og jevn den med maisenna.

Sil sausen hvis du ønsker det. Ha et speil av saus på fire varme tallerkner. Legg på ørreten. Pynt med reker og gressløk.

Som tilbehør passer det godt med ris, kokte mandelpoteter eller pasta.