Ingredienser

Mousse:
400 g ørret- eller laksefilet
2 egg
250 g crème fraîche
30 g smør
muskatnøtt
grovt salt
malt sort pepper

Saus:
1/4 l hummersuppe (på boks, men god)
2 spiseskjeer crème fraîche
muskatnøtt
salt
malt sort pepper om nødvendig

Tilberedning

For å lykkes må alle ingrediensene ha samme temperatur – kald.

Smør seks små porselensformer. Gjør klart til vannbad i ovnen (180 grader).

Del fiskekjøttet i små deler, smak til med salt og pepper, og kjør i food processor sammen med egg og krem + litt revet muskatnøtt.

Ha i formene, og sett disse i vannbadet. Sett i ovnen, overvåk stekingen ved å stikke en knivspiss i moussen.

Moussen er ferdig når de har fått samme konsistens som en myk pudding.

Saus: Varm forsiktig hummersuppen. Tilsett kremen uten å koke. Riv muskatnøtt, og smak til.

Snu formene og dander moussen på tallerkenen med litt saus.