Ingredienser:

6 dl. youghurt, vispet
13 cm. skrelt agurk som raspes
2 ss fersk mynte (eller 1 ss mintsauce)
1/2 ts. ristet malt spisskummin*
1/4 ts malt kayenne
1 ts salt
nymalt svartpepper.

Tilberedning:

Alt blandes. Spisskummin rister du ved å legge de hele frøene i en varm liten panne til de avgir duft. Da tas de ut og knuses i en morter. Har du ikke morter kan du bruke en plastpose som du banker på med kjevle f.eks.

La raitaen stå i kjøleskapet til servering. Brukes som dip ved siden av sterke retter, og serveres alltid med nan brød. (har du ikke tilgang på nan, som forøvrig er lett å bake selv, kan du til nød bruke pitabrød)
Ris
Bruk basmati eller jasmin ris. Slik ris skal alltid ligge en halvtime i vann før du koker den, og skylles i to/tre vann for å få bort det hvite ‘melet’ som gjør risen klistrete. Fyll på vann til ca. 2 fingerbredder over risen i kjelen. Salt litt. Tilsett f.eks. 2 ts gurkemeie for å farge risen gul. Gurkemeie er også bra for fordøyelsen.

Du kan også servere en grønnsakrett ved siden av.

Til indisk mat er det bortkastet å drikke vin. Drikk vann, øl eller lassi som er youghurt og vann vispet med bl.a. sukker og rosenvann.