Ingredienser

1/2 kg ål
1/2 kg torsk eller sei
1 finhakket løk
2 purrer
2-3 gulrøtter
1/4 – 1/2 sellerirot
1 l vann
salt
pepper
paprikapulver
klippet persille
2 ss fløte
1-2 eggeplommer

Tilberedning

Vask og rens fisken for skinn og ben og skjær den i store stykker.

Kok kraft på skinn, ben og hode. Bruk ca. 1 1/2 l kaldt vann og kok kraften ca. 30 min.

Rens og vask grønnsakene og skjær dem i mindre biter.

Ha fisk og grønnsaker i tykkbunnet gryte og hell på ca. 1 l fiskekraft.

Dryss på salt, ca 2 ts, litt pepper, paprikapulver og klippet persille.

Kok suppen til fisken er mør, ca 15 min.

Ta fisken opp og mos den gjennom en sikt. Ha den tilbake i suppen.

Rens ålen og skjær den i lange strimler. Ha den opp i suppen og kok videre til alt er mørt, ca 15 min.

Rør eggeplommene sammen med fløte og pisk det i suppen. Varm den til kokepunktet.

Serveres rykende varm med brød til.

(Besøkt 65 ganger, 1 besøk i dag)