Alkohol gir energi, men ingen næringsstoffer. Hvis man jevnlig drikker øl, vin eller sprit, kan man lett bli overvektig. Hvis man drikker mye, er det dessuten risiko for vitamin- og mineralmangel.

Alkohol er vanedannende og påvirker alle organer i kroppen. Det er den samlede mengden alkohol som avgjør hvor kraftig kroppen påvirkes. Unge, mindre mennesker og kvinner er mer følsomme overfor alkohol enn menn og tåler derfor mindre.

For voksne gjelder at ved et ukentlig forbruk på under14 enheter for kvinner, og 21 for menn, er det normalt bare liten risiko for helseskader. Stress, arbeid med løsemidler og visse former for medisin kan nedsette ens terskel overfor alkohol.

Under graviditet er det sikrest helt å la være med å drikke alkohol da barnet kan få varige men. Risikoen for skader reduseres fra den dagen forbruket opphører.

Spirituosaer, gjennomsnittlige verdier
Energi pr. 100g Innhold pr. 100g Energifordeling %
996 k
239 kcal
Protein 0g
Karbohydrat 0.5g
Fett 0g
Alkohol 32.9g
Protein 0 %
Karbohydrat 1 %
Fett 0 %
Alkohol 99 %

 

(Besøkt 91 ganger, 1 besøk i dag)