Ingredienser:

750 g karbonade- eller kjøttdeig
250 g medisterdeig
2-4 skiver daggammel, skorpefri loff
1 1/2 dl rødvin
2 egg
3 ts salt
1/2 ts pepper
2 hakkede løk
2 egg
3 ts salt
1/2 ts pepper
2 hakkede løk
1/4 – 1/2 rå, revet sellerirot
1 – 2 rå, revne gulrøtter
2 – 3 ss olje, 2 – 3 ss smør

Saus

1 – 2 knuste laurbærblader
1 kvist timian (evt 1 liten ts tørket)
3 – 4 ss tomatpuré
1 dl 20% fløte
Paprikapulver etter smak
2 tomater

Tilberedning:

Tilberedning ca. 20 min
I ovnen ved 160 grader i 1 time og 15 min.

Surr grønnsakene myke i olje og smør (ca 5 min)
Smuldre loffen og bløt den i rødvinen.
Ha kjøttet, egg, salt og pepper i loffblandingen. Elt godt.
Rør inn grønnsaker og krydder. La farsen hvile i minst 15 min.
Ha i form og stek som angitt.
Bland sjyen med tomatpuré, fløte og krydder. La småkoke til jevn konsistens.
Ha i tomater i båter, server.

Porsjoner:
6