Ingredienser:
BUNN:
1 dl finhakkede, steinfrie svisker
4 ss appelsinsaft
225 g mørk sjokolade
115 g smør
3 eggeplommer
1 dl sukker
35 g hvetemel eller maisenna
100 g ristede og hakkede pecannøtter
3 eggehviter
1 dl sukker

GLASUR OG PYNT
225 g mørk sjokolade
115 g smør
1 ss lys sirup
50 g ristede og hakkede pecannøtter
16 hele pecannøtter

Fremgangsmåte:
La svisker og appelsinsaft trekke i 1/2 time. Smelt smør og smelt sjokoladen i dette. Pisk eggedosis av egg og 1 dl sukker. Rør sjokoladeblandingen i. Tilsett mel, nøtter, svisker og appelsinsaft. Pisk eggehvitene meget stive. Dryss i 1 dl sukker og pisk videre røren er glatt. Bland først 1/3 i kakedeigen og vend deretter resten forsiktig i.
Legg bakepapir i bunnen av en ca 22 cm springform. Smør papiret og sidene av formen. Hell røren i. Stekes ved 190 grader i ca 40 minutter.
Avkjøl kaken og trykk den jevn, for den vil synke i midten. Vend kaken på en rist og fjern bakepapiret i bunnen.

GLASUR:
Smelt sjokolade, smør og sirup i vannbad. Avkjøl til glasuren er så tykk at den kan smøres på kaken. Legg først på et tynt lag, la dette stivne, og smør deretter på resten. Pynt med hakkede nøtter rundt kanten av kaken og de hele nøttene oppå.

(Besøkt 353 ganger, 1 besøk i dag)