Dette er «the real thing», ikke de eggedosisbaserte muffinsene man vanligvis spiser her til lands (cup cakes, som amerikanerne ville sagt). Ingrediensene skal bare såvidt røres sammen for hånd, og man trenger kun to boller og en stor ballongvisp eller sleiv i tillegg til muffinsformene. Røren holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har.

Ingredienser
Det tørre:
4,8 dl hvetemel
ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak)
3 store ts bakepulver
en klype salt

Det våte:
1 egg
3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt «Salat- og matolje»)
2,5 dl melk

Tilberedning
Smakstilsetninger bestemmer du selv! F.eks rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær, kakapulver etc. Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte cornmuffins.

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.. Fyll røren i muffinsformer med en skje – så fullt du bare tør! Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen. Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter.

(Besøkt 110 ganger, 1 besøk i dag)