Ingredienser

500 g frisk grønn asparges
2 stk. sjalottløk
1 ss solsikkeolje
1 stk. kjøttbuljongterning
5 dl vann
1 dl kremfløte eller matolje
1 potte frisk kjørvel
1/2 ts salt
1/4 ts malt hvit pepper
1/2 ss sitronsaft

Tilberedning

Skyll aspargesen og brekk bort et par cm nederst på stilkene. Del de i grove biter. Spar på pene topper. Skrell og hakk sjalottløk og fres mykt i olje. Legg i aspargesbiter og la dem frese i opannen en kort stund. Smuldre i buljongterningen og hell på vann. La det koke opp. Småkok videre i ca. 10-12 minutter. Rør inn fløte, litt etter litt, og tilsett kjørvel etter smak. Bruk en stavmikser i kjele og kjør suppen jevn (evt. i en foodprosessor). Forvell de pene toppene i lettsaltet vann. Server suppen varm, kald eller lun – med apsargestopper og kjørvel som pynt.

(Besøkt 102 ganger, 1 besøk i dag)