Ingredienser

350 gr. renskåret klippfisk

500 gr. poteter

60 gr. paprika

120 gr. løk

1 boks hermetiske tomater

½ dl.olivenolje

2-3 ss tomatpurè

1-2 hvitløksbåter

(1 middel stor gulrot)

1 rød chilipepper

Tilberedning

Klippfisken vannes ut iflg. anvisning på pakken ( nettovekt 350 gr. – gir ca. 500 gr. ferdig utvannet vare ). Poteter, løk, paprika, chili og gulrot skjæres i skiver. Hvitløken presses eller kuttes i små biter. Bunnen av kasserollen dekkes med olivenolje. Ingrediensene legges så lagvis i kasserollen, begynn med poteter. Tomatpurèen fordeles med ca. en halvpart midt i kasserollen og en halvpart på toppen. Strø litt malt pepper over hvert lag med klippfisk. Til slutt helles over resten av olivenoljen, samt ca. 1 dl. vann. Kokes over svak varme i ca. 2 timer.(Eller bak hele kjelen med lokk i ovn på 150 grader i 3 timer.)

Serveres med loff, hardkokte hakkede egg og oliven.

Drikke: øl eller rødvin.

(Besøkt 125 ganger, 1 besøk i dag)