Ingredienser

800 gr renset og utvannet klippfisk
3 store poteter
2 løk i skiver
6 ss smør
1 presset hvitløkbåt
2 ss brødkrumme
10 grønne oliven
4 hardkokte egg
1 dl finhakket persille
hvitvinseddik
olivenolje
sort pepper

Tilberedning

Sett stekeovnen på 180 grader. Kok opp vann og legg i fiskestykkene. La trekke ca 15 minutter. Hell av vannet og flak fisken i store biter. Kok potetene med skallet på. Avkjøl i kaldt vann og ta av skinnet. Surr løken i smør til den er myk, tilsett hvitløken. Smør en ildfast form og legg i halvparten av potetene, fisken og løken. Dryss over pepper og legg i resten av potetene, løken og fisken. Dryss pepper og brødkrumme på toppen. Stek i ovn ca 15 minutter. Garner med egg i båter, oliven og persille. Server med hvitvinseddik, olivenolje og pepper etter smak.