Ingredienser

5 dl. vann
½ pk. gjær
1 ss. olje
2 ts. salt
11-12 dl. finbaktsmel

Tilberedning

øs gjæren opp i lunkent vann. Hell væsken i bakebollen og tilsett olje, salt og mesteparten av hvetemelet.
Bland alt godt og tilsett mer hvetemel etter behov, til deigen er smidig, blank og så vidt slipper bollen.
Dekk den til og la deigen heve til dobbel størrelse.

Ta deigen ut på lett melet benk. Ikke kna, men del den i 4 like store deler. Kjevle hver del ut til en avlang, ca. 20 x 30 cm. stor leiv. Rull den sammen fra langsiden.Legg baguettene, med god avstand mellom hver, på smurt eller bakepapirkledd ovnsbrett.
La dem heve utildekket i et trekkfritt rom i 25-45 minutter.

Forvarm stekeovnen til 250 grader.

Skjær noen skrå snitt i brødene med barberblad, eller en skarp kniv. Stek dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Ta brettet ut av ovnen og pensle baguettene med kaldt vann. Slå av ovnen og la baguettene stå i ovnen i ytterligere 15-20 minutter.

Tips:
Når du har kjevlet ut deigen så smør et lag med krydderost på leiven før den rulles sammen.

(Besøkt 1 266 ganger, 1 besøk i dag)