Banankake - oppskrift


Ingredienser:

2 egg
2 kopper sukker
2 bananer
1 kopp smeltet smør
8 ss melk (ca 3/4 kopp)
3 kopper hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts vaniljesukker

Tilberedning:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Mos bananene (de kan godt være godt modne!) med gaffel – det trenger ikke være en jevn masse.
Bland bananene i eggedosisen, sikt i det tørre og spe med melken. Blande. Stekes på 180 grader i ca 45 min. (i f.eks 22/24 cm springform)

NB Oppskriften må dobles hvis du skal bake i langpanne!!

VN:F [1.9.22_1171]
Klikk en stjerne og gi karakter til denne retten:
Rating: 4.2/5 (359 votes cast)
Banankake, 4.2 out of 5 based on 359 ratings





Print denne oppskriften


Legg igjen en kommentar om oppskrift på Banankake


Pga. spam må kommentaren go`kjennes før den vises.

  • Kaja sier:

    Supergod!

  • kath sier:

    må jeg ha natron?

  • Mithopaa sier:

    Kjempehit hos min lille sønn på 2 år som elsker banan:)

  • Erik Kyllingstad sier:

    må jeg ha sukker?

  • Ingrid Wangen sier:

    Å det smeltede smøret, skal jeg drikke det eller ? Ellers var dette en god og saftig kake !

  • Silje sier:

    Nei Kath, du må ikke ha »natron.»

  • Sindre sier:

    Da har jeg lest oppskriften, og jeg ser jo selvfølgelig at det skal ikke være Natron, og jeg skal blande inn smøret, som det står, ikke drikke det… Ser frem til å spise en god Banankake!! ;D

  • Lillian sier:

    Hvor mye er to kopper sukker?

  • Maria sier:

    Kjempe god!!

  • Tonje sier:

    Kjempegod banankake :-D blanda bare smeltet smør med melken. Enkel og god oppskrift som jeg kommer til å bruke igjen og igjen :-)

  • hellooo sier:

    Skulle ha gitt denne oppskriften 5 stjerner,om det ikke hadde vært for at den kunne ha hatt litt mindre sukker.Og valnøtter etc på toppen hadde gitt den full pott.

  • Sigrid sier:

    Hei! Holder på å teste oppskriften nå. Men hva mener du med kopper? Engelsk cup-mål? Eller bare sånn ca en norsk kaffekopp? Espresso? Krus? Har jo en del å si :-) .

  • Merete sier:

    Jeg bor alene,og valgte å fylle i store muffinsformer i 20-25 min. Nydelige,men kan sløyfe litt av sukkeret. :-)

  • Kristine sier:

    Kaken var saftig og luftig, men altfor søt for min del. Anbefaler å halvere sukkermengden.
    Ellers bra tips over å blande flytende smør og melk.
    1 kopp = 1,5 dl
    Jeg tok kaken ut etter 40 min. Da var den ferdig!

  • Håvard sier:

    Prøvde denne oppskriften. Helt Ok, kanskje litt tørr. Opplever at om man i stedenfor sløyfer melka, pisker romtemperert smør og sukker, pisker i egg, har i most banan og til slutt tilsetter det tørre, så blir kaka MYE mer saftig og god, i tillegg er det mye enklere! :) P.S brødform funker helt fint som kakeform :)