Ingredienser:

2 egg
2 kopper sukker
2 bananer
1 kopp smeltet smør
8 ss melk (ca 3/4 kopp)
3 kopper hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts vaniljesukker

Tilberedning:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Mos bananene (de kan godt være godt modne!) med gaffel – det trenger ikke være en jevn masse.
Bland bananene i eggedosisen, sikt i det tørre og spe med melken. Blande. Stekes på 180 grader i ca 45 min. (i f.eks 22/24 cm springform)

NB Oppskriften må dobles hvis du skal bake i langpanne!!

VN:F [1.9.22_1171]
Klikk en stjerne og gi karakter til denne retten:
Rating: 4.2/5 (373 votes cast)
Banankake, 4.2 out of 5 based on 373 ratings

15 kommentarer til Banankake

  1. Håvard 16/02/2014 at 07:49 #

    Prøvde denne oppskriften. Helt Ok, kanskje litt tørr. Opplever at om man i stedenfor sløyfer melka, pisker romtemperert smør og sukker, pisker i egg, har i most banan og til slutt tilsetter det tørre, så blir kaka MYE mer saftig og god, i tillegg er det mye enklere! :) P.S brødform funker helt fint som kakeform :)

  2. Kristine 23/09/2013 at 20:43 #

    Kaken var saftig og luftig, men altfor søt for min del. Anbefaler å halvere sukkermengden.
    Ellers bra tips over å blande flytende smør og melk.
    1 kopp = 1,5 dl
    Jeg tok kaken ut etter 40 min. Da var den ferdig!

  3. Merete 21/09/2013 at 15:26 #

    Jeg bor alene,og valgte å fylle i store muffinsformer i 20-25 min. Nydelige,men kan sløyfe litt av sukkeret. :-)

  4. Sigrid 08/09/2013 at 10:09 #

    Hei! Holder på å teste oppskriften nå. Men hva mener du med kopper? Engelsk cup-mål? Eller bare sånn ca en norsk kaffekopp? Espresso? Krus? Har jo en del å si :-).

  5. hellooo 01/09/2013 at 07:43 #

    Skulle ha gitt denne oppskriften 5 stjerner,om det ikke hadde vært for at den kunne ha hatt litt mindre sukker.Og valnøtter etc på toppen hadde gitt den full pott.

  6. Tonje 11/06/2013 at 18:54 #

    Kjempegod banankake :-D blanda bare smeltet smør med melken. Enkel og god oppskrift som jeg kommer til å bruke igjen og igjen :-)

  7. Maria 09/06/2013 at 11:27 #

    Kjempe god!!

  8. Lillian 12/05/2013 at 10:15 #

    Hvor mye er to kopper sukker?

  9. Sindre 12/05/2013 at 09:44 #

    Da har jeg lest oppskriften, og jeg ser jo selvfølgelig at det skal ikke være Natron, og jeg skal blande inn smøret, som det står, ikke drikke det… Ser frem til å spise en god Banankake!! ;D

  10. Silje 20/03/2013 at 19:01 #

    Nei Kath, du må ikke ha »natron.»

  11. Ingrid Wangen 28/02/2013 at 19:24 #

    Å det smeltede smøret, skal jeg drikke det eller ? Ellers var dette en god og saftig kake !

  12. Erik Kyllingstad 10/11/2012 at 18:36 #

    må jeg ha sukker?

  13. Mithopaa 24/06/2012 at 17:41 #

    Kjempehit hos min lille sønn på 2 år som elsker banan:)

  14. kath 03/06/2012 at 08:56 #

    må jeg ha natron?

  15. Kaja 05/05/2012 at 09:02 #

    Supergod!

Legg igjen en kommentar

banner