Ingredienser:
1 kg benfritt reinsdyrkjøtt
1 l vann
1⁄2 stk. løk
4 stk. potet
1 bunt vårløk
2 stk. gulrot
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper

Fremgangsmåte:
1. Skjær kjøttet i store terninger. Kok opp
vann og ha i kjøttet. Kok opp på nytt og
skum godt av. Tilsett løk og la Bidosen
trekke på svak varme en halvtimes tid.
Tilsett poteter delt i 4 og gulrøtter i ringer/
terninger.
2. La gryten trekke i ca. 20 minutter til kjøtt
og grønnsaker er møre. Smak til med salt
og pepper. Dryss over finsnittet vårløk eller
gressløk før servering.
Bidos serveres i dype tallerkener og spises
med skje. Vanlig tilbehør er brød, gjerne
vørterkake.

(Besøkt 163 ganger, 1 besøk i dag)