Ingredienser

5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 22-24 cm. i diameter, ved 160 °C i 45 minutter.

Eggekrem:
8 dl melk
8 eggeplommer
1 dl sukker
2 ss maisenna
1 vaniljestang
7 plater gelatin
1/2 dl vann

Tilberedning

Ha melk, eggeplommer, sukker og maisenna i en kjele. Splitt vaniljestengene og skrap ut frøene. Rør inn vaniljefrøene i melkeblandingen. Varm opp under konstant omrøring til det begynner å ryke av melken. Skru ned temperaturen på kokeplaten, for nå begynner blandingen å tykne til krem. Pass på at det ikke koker, og at det ikke begynner å klumpe seg. Ta kjelen av platen når kremen er passe tykk. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet forsiktig ut. Kok opp 1/2 dl vann og ta kjelen til side. Rør inn én og én plate gelatin til de er godt oppløst. Hell gelatinen i en tynn stråle i eggekremen under omrøring. Sett eggekremen kaldt til den begynner å stivne.

Del sukkerbrødet i to. Dynk bunnene med lake fra de hermetiske aprikosene. Legg den ene bunnen på serveringsfatet. Fordel eggekremen over bunnen og legg på den andre bunnen. Pisk kremfløten stiv og fyll den i en kremsprut. Sprut på kremen til et fint mønster. Legg på hermetiske aprikoser og topper med sitronmelisse til pynt. La kaken trekke et par timer før servering.