Ingredienser:

800 g-1 kg storfekjøtt f. eks rundstek eller mørbard, skåret i terninger.

2 fedd hvitløk
2 løk
2 gulrot
1 purreløk

2 ss tomatpuré
4 dl rødvin fra Bourgogne
5 dl kjøttkraft
Timian
Laubær

12 småløk
12 små sjampinonger
1 pakke bacon
Salt, pepper
2 ss olje
75 g smør
2 ss hvetemel
Hakket persille

Tilberedning:

Finhakk hvitløkene, løkene, gulrøttene og purreløken.

Forvarm stekeovnen til 150 °C.
Brun baconet i smør og olje.
La det så renne av på kjøkkenpapir.

Brun storfekjøttet i fettet fra baconet.
Tilsett mer olje om nødvendig.
Ta kjøttet ut av pannen.

Fres grønnsakene i fettet, dryss over mel, salt og pepper.
La frese i 5 min.

Hell over vinen, kraften og tomatpuréen.
Legg i suppekvasten med timian og laubær.
Legg i kjøttet i pannen igjen.

Kok opp og sett gryten i oven i 2 timer ca.
Jo lenger den for stå i oven i jo bedre.

Brun småløkene og sjampinjongene og tilsett
de når gryten nesten er ferdig.

Når kjøttet er helt mørt er gryten klar til servering.
Strø over litt hakket persille.

Passer perfekt med kokte poteter eller potetmos.

Dette er smakfull kjøttragu fra Bourgogne i Frankrike, som varmer godt på en høstkveld. Dette er mat som er både til hverdags og fesrt, laget skikkelig er det gourmetmat av høy klasse.

Oppskrift levert av gourmeten.no

Porsjoner:
4-6 personer

(Besøkt 554 ganger, 1 besøk i dag)