Ingredienser

80 g meierismør
3 dl vann
50 g (1 pakke) gjær
2 ts salt
1 egg
ca 1 liter (ca 600 g) hvetemel

Fyll:
100g revet ost, vellagret Jarslberg eller Norvegia
ca 3 dl finhakkede urter – basilikum, dill, timian, persille

Pensling:
sammenpisket egg + ørlite salt
50 g revet ost

Tilberedning

Stekes ved 200ºC i ca 20 min på nederste rille.

Lag varmhevet gjærdeig. Smelt smør og ha i væsken. Når blandingen er lunken røres gjæren ut i den. Bruker du tørrgjær blandes den sammen med det tørre.

Rør i det tørre og så mye mel at deigen blir glatt og smidig. Dekk til deigen, og sett den til heving i ca 30 min.

Elt deigen og ha i mer mel om nødvendig. Kjevle den ut til et rektangel ca 30×40 cm. Dryss på urter og revet ost.

Rull leiven sammen fra begge langsider inn mot midten. Sett rullen på en stekeplate og dekk den til. Den skal nå etterheve i 20-30 min.

Pensle med sammenpisket egg, og dryss over revet ost. Stek ruladen til den er gylden. Den kan gjerne fryses, men da smaker den ekstra godt om den blir varmet opp litt før servering.