Ingredienser

700 gr sammalt spelt
1 kg siktet spelt
200 gr spelt kli
250gr soyamel
250gr store havregryn
300 gr.linfrø
2 ss havsalt e.l.
500gr rosiner
1 ss kanel
4 til 6 spiseskjeer olivenolje
1,8 liter vann – 30-35 grader celcius
5 gr.fersk gjær-ikke tørrgjær.,merk at det er kun 5 gr. gjær til 3 store brød.

Tilberedning

Bland det tørre og rør ut gjæren i litt av vannet før alt røres godt sammen.
Heving under lokk i vanlig romtemperatur ,ca 8 timer.
Legg merke til at gjærmengden er svært liten- bare 5 gr. En liten pakke gjær holder til 10 omganger,i alt 30 brød.

Noe siktet spelt vil kunne gå med på utbakingen -hvis du velger å ta den jobben-jeg selv legger det rett i formene.

Emnene legges i 3 godt smurte former,snittes langsetter midten for å unngå sprekkdannelse og settes på rist eller plate nederst i kald ovn.
Ovnen settes på full over-og undervarme,termostat 50 grader.Etter 15 min. justeres den til 200 grader Total steketid 1 time og 30 min.

Opprinnelige oppskrift er uten rosiner,soya,kanel og linfrø. Jeg har tatt med dette pga næringsinnhold og smak.

(Besøkt 503 ganger, 1 besøk i dag)