Ingredienser:

1 kg. Breiflabbhale (ca. 200 gr.pr.person)
0,3l. Fløte
1 bx. 20 % Rømme
1 bx. Champignon i skiver (eventuelt ferske)
1 bx. Blåskjell (Helst ferske)
200gr. Reker
Soya Saus
Gastromat krydder
Grovmalt pepper
Ris

Tilberedning:

Trekk skinnet av breiflabben (3 stk.). Skjær den i skiver på ca. 1 cm. tykkelse. Strø gastromat på skivene, og legg de i soyasausen ca.15 min. Dypp filetene i hvetemel og stek dem slik at de blir litt brune. Tilsett rømme og la den koke litt inn. Spe med kraften fra blåskjellene og eventuelt rekekraften. Smak til med nykvernet pepper. Legg fiskebitene og kraften over i ildfast form, og hell fløten over. Sett den så i stekeovnen ca.20 minutter ved 180c. Strø de rensede rekene over, og sett formen inn i ovnen igjen ca. 5 minutter. Sett den høyt i ovnen slik at den får en gylden overflate.

Serveres med ris. Skal man slå riktig på stortromma så skader det ikke med litt safran i sausen.