Ingredienser

Bunn:
200 g hvetemel
150 g smør
2 ss sukker
1 stort egg.

Fyll:
2 dl melk
3-4 egg
ca. 75 g hvetemel
60 g sukker
1-2 ts vaniljesukker.
Dessuten halvtinte bringebær eller de bær du måtte ønske
1 pakke rød gelé (Tine)

Stekeovn:
Bunn = ca. 20 minutter ved 200 gr. varme
Med fyll: ca.40 minutter ved 150 gr. varme.

Tilberedning

Smuldre smør, mel og sukker. Rør inn vann og la deigen få hvile i kjøleskapet en times tid.

Kjevle den ut på melet bakebord og kle bunn og kanter i en rund form (24 cm diameter). Prikk bunnen godt og stek som angitt. Sett ovnen ned til 150 gr. La paiskallet avkjøle.

Ha eggene i en bolle og rør inn mel, sukker og vaniljesukker. Rør til glatt. Spe med melk under visping. Siles. Hell røren i paiskallet. Sett formen i varm ovn og stek som angitt. Avkjøles.

Ferdigkjøpt gelé smeltes forsiktig over svak varme.

Fordel halvtine eller friske bær over hele paien og hell den halvsmeltede geleen forsiktig over.

Den stivner igjen i løpet av noen minutter. Får stå kaldt til servering.

Pynt med friske urter.

(Besøkt 142 ganger, 1 besøk i dag)