Ingredienser:

Kake:
3 tempererte egg
1 dl sukker
80 g mel
2 ts bakepulver
3 ss potetmel

Krem:
100 g kremost naturell
150 g bringebærsyltetøy

Cake pops pynt:
300 g mørk kokesjokolade
1 pose bringebærdrops
lollipoppinner eller trepinner

Tilberedning:

Kake:
1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
2. Sikt inn mel, bakepulver og potetmel. Bland melblandingen forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Pass på at den ikke faller sammen.
3. Hell kakerøren i en smurt kakeform, ca 24 cm. Stek kaken nederst i ovnen på 150 °C i ca 35 minutter. Avkjøl opp ned på rist.

Krem:
1. Bland sammen kremost og bringebærsyltetøy.

Utforming av cake pops:
1. Når kaken er avkjølt, smuldrer du den opp i en bakebolle.
2. Bland inn krem, litt av gangen. Massen skal bli klebrig og mulig å rulle til en kule.
3. Rull kuler på ca 20 gram. La kulene hvile i kjøleskapet mens du smelter sjokolade.
4. Smelt sjokolade over vannbad. Tilsett konditorfarge.
5. Knus bringebærdrops i passe små biter.
6. Stikk tuppen på lollipoppinnene i sjokolade, og deretter halvveis inn i kulene. Sett cake popsene i isopor eller oasis for at de skal stå stødig. La kulene hvile i kjøleskap ytterligere 10 minutter.
7. Dypp hele kulen i sjokolade, la overflødig sjokolade renne av. Strø knuste bringebærdropps over. La stå i kjøleskapet til sjokoladen stivner.
Cake pops må oppbevares kjølig.

Porsjoner:
20 stk

Rating: 4.7. From 3 votes.
Please wait...