Ingredienser

1 kg sukker
8 egg
1 kg sjokolade
500 g smør
500 g hvetemel

Tilberedning

Visp eggedosis av egg og sukker mens du smelter smør og sjokolade (dette kan gjerne gjøres i mikrobølgeovn, ingen fancy vannbad og passe på at sjokoladen ikke skiller seg nødvendig her.

Bland mel og sjokolade/smør blanding i eggedosisen. (Pass på at smør/sjokoladen får kjøle seg litt ned så ikke eggene koker)

Hell alt over i en langpanne og stek til den er stiv på toppen. Den skal fremdeles være myk inni hvis ikke blir den tørr. Steketiden er avhengig av hvor dyp langpannen/springformen din er. Hvis du beveger litt på formen så skal kaken være litt stivere enn gele men du skal fremdeles kunne se at den beveger seg.

La kaken kjøle seg ned før du skjærer den i ruter. Kan godt serveres med melisdryss, krem og rørte bær.

Varier kaken med lys eller mørk sjokolade eller sjokolade med smak. Du kan også ha i sjokoladebiter, nøtter, tørket frukt e.l.

Dette er en ganske stor porsjon så om du vil ha mindre kan du halvere den. Den kan også lages i springform om du ønsker det.