Ingredienser:
Bunn:
1 kopp (2,4 dl) mandelmel (finmalte mandler)
1 ts kanel
4 ts Splenda eller Natreen (pulver)
en klype salt
2 ss usalta smelta smør
1 eggehvite av et stort egg

Fyll:
1.1 kg kremost (5 1/2 pk. Philadelphia a 200 gram)
1/2 kopp (ca. 1.2 dl) rømme
1 1/4 kopp (ca. 3 dl) Splenda eller Natreen
2 ts friskpresset sitronsaft
2 ts vanilje ekstrakt
en klype salt
2 store eggeplommer
6 store egg

Fremgangsmåte:
Å lage bunnen:

Forvarm ovnen til 175 grader. Dekk bunne i en 20-22 cm springform med bakepapir og smør papiret.

I en middels bolle blandes mandelmel, kanel, søtstoff og salt. Ha oppi smøret og bland godt.

I en liten bolle, pisk eggehviten til den er stiv og bland oppi mandel blandingen. Trykk “deigen” ut i bunnen av formen.

Strek i 10-12 minutter til den er lett gyllen, la avkjøle.

Øk ovnstemp til 260 grader (ja der ER 260 grader).

Å lage fyllet:

I mixer eller stor bolle, visp kremost til myk jevn masse. Ha oppi rømmen, søtstoff, sitronsaft, vanilje og salt – bland godt. Ha oppi eggeplommene, så eggene, – et om gangen, bland godt mellom hvert. Skrap ned kanten etterhvert som du pisker sammen.

Sett springformen på en dekket bakeplate eller langpanne. Hell røren oppi formen. Stek i 5 min.

Reduser varmen til 90-95 grader. Stek i 1 og 1/2 time. IKKE ÅPNE STEKOVNSDØREN i steketiden !! Når den er ferdig skal den være lett gyllen oppå – vil fremdeles være “skjelven”.

Ta den ut av ovnen og løsne rundt kanten av formen med en skarp kniv (dette gjør at den “synker” jevnt) – sett til kjøling.

(Besøkt 305 ganger, 1 besøk i dag)