Ingredienser:
125 g romtemperert smør eller margarin
¾ dl Sukker
¾ dl Demerarasukker
1 krm salt
1 ts Vaniljesukker
2 egg
2 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
100 g hakket sjokolade
1 dl hakkede pekan- eller valnøtter

vaniljeis
hakket eller revet sjokolade

Fremgangsmåte:
1. Sett ovnen på 200°.

2. Rør smør/margarin og de ulike sukkertypene samt saltet lett og luftig. Tilsett ett egg om gangen. Bland bakepulveret, hakket sjokolade og nøtter med melet og tilsett dette i røren.

3. Fordel deigen klattvis på plater som er dekket av bakepapir, ved hjelp av en skje. Sørg for at det er godt med plass mellom klattene ettersom kjeksene flyter ut under stekingen.

4. Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter. Avkjøles på rist

5. Legg sammen to og to kjeks med vaniljeis mellom. Rull issidene i hakket eller revet sjokolade. Serveres med én gang.

Porsjoner: 24 stk

(Besøkt 599 ganger, 1 besøk i dag)