Ingredienser:

Ha olivenolje (eller annen olje), i en kjele (ca. så mye at det dekker bunnen) og varm den opp. Ha i cous cous’n (ca. 1dl per person) og rør om til den få litt farge. Ta av kjelen og hell over kokende vann (litt mer vann enn cous cous). Legg på lokk og la det hele stå (ikke på plata) 5-10 min. Da kan du godt ha i en klatt smør som du rører inn. Det er alt.

Tilberedning:

Som tilbehør kan det være godt med følgde som basis:

2 porsjoner

En boks hermetiske tomater
kålarabi
gulrøtter
løk
Squash
Krydder: carry, chili osv.
Grillet lamme/okse kjøtt – til «hverdags»: kjøttdeig.

Grønnsakene skjæres i «store» biter og kokes i ca. 45 min – untatt squash’n som has i når det er ca. 15 min. igjenn. Man kan variere med andre grønnsaker – men kålrabien _må_ være med!

Onkel Bens chili gryte på glass er også gode greier å ha sammen med cous cous.