Ingredienser

500 g ørret, filtert uten skinn
saus:
1 ts sukker
saften av 1/2 sitron
2 ts tamarindkjøtt
10 nypespon
1 ts ketchup
friske vindrueblader, strimlet

Tilberedning

Lag sausen først. Bland sukker, sitronsaft, tamardinkjøtt (kjøtt fra frøbelgene til det tropiske tamarindtreet. Det har sterkt og syrlig smak og blir solgt som en fuktig mos på krukke eller tørket i blokker. Denne siste må legges i bløt i varmt vann i 5 minutter, deretter presses gjennom en sikt. Spør etter tamarind i innvandrerbutikker.) og nypespon i en liten kasserolle. Kok opp under konstant omrøring. Tilsett ketchup og kok uten lokk under omrøring til sausen er litt redusert og har tyknet, ca 5 minutter.

Snitt hver fiskefilet på tvers. Vær forsiktig så du ikke skjærer gjennom filetene. Legg dem på en rist over småkokende vann, dekk til og damp filetene til de er gjennomkokt i ca 12 minutter. Legg dem så over på varmt fat.

Gi sausen et oppkok og hell den over fisken. Garner med strimler av vindrueblader og server straks.

(Besøkt 213 ganger, 1 besøk i dag)