Ingredienser:
Grunndeig:
325 gram smør (evt. halvparten smør og halvparten flytende margarin)
450 gram (7,5 dl) siktet hvetemel
50 gram (1 dl) Hi-maize (gir mer fiber og lavere GI, kan erstattes med hvetemel)
200 gram (2 ¼ dl) Sukrin

Fremgangsmåte:
Alle kakene skal stekes på smurt plate i stekeovnen ved 175 grader i 10-12 minutter.

Rør inn smøret i melet og ha i Sukrin. Du kan også ha alt i en food processor og la maskinen gå til alt er grynet. Elt deigen sammen. La deigen hvile en time i romtemperatur.

Med denne oppskriften kan du lage for eksempel:

Tyske skiver:
Trill 4,5 cm tykke pølser. Skjær opp i 1/2 cm tykke skiver.

Sukkerstjerner eller -hjerter:
Kjevle deigen tynt, 2-3 mm. Stikk ut stjerner. Pensle med sammenvispet egg. Dryss på Sukrin eller perlesukker.

For å lage smørkranser, riflekjeks, fylte kjeks og syltetøyhalvmåner, må du blande 2 egg i grunndeigen.

Smørkranser:
Sprøyt deigen ut gjennom kakesprut eller kvern med stjerneformet skive. Skjær i 12 cm lengder og form til kranser.

Riflekjeks:
Sprøyt deigen ut som smørkranser. Skjær 3 cm lange stenger.

Fylte kjeks med sjokolade:
Lag fyll av 50 g kokosfett, 1/2 plate kokesjokolade, 1 egg og 1 ss Sukrin. Smør fyllet mellom to og to kjeks.

Syltetøyhalvmåner:
Kjevle en tynn leiv, 2-3 mm. Stikk ut runde kaker, ca. 6 cm i diameter. Legg en klatt bringebærsyltetøy på kaken. Brett den i to og trykk sammen kantene med en gaffel.

Kommentarer:
Tiden før jul er ekstra travel for de fleste av oss. Men du kan lage flere typer julekaker av den samme deigen. Her er en oppskrift som gir kjempegode julekaker, helt uten sukker og med nyttig fiber. Den er så enkel at du kan lage den i kveld. Oppskriften kan varieres alt etter din egen smak og fantasi.

Rating: 4.6. From 10 votes.
Please wait...