Ingredienser

1 grovhakketLøk
1 grovhakket rød paprika
1 grovhakket grønn paprika
1 grovhakket purre
2 fedd hvitløk
Fiskefilet (Torsk, Sei, Breiflabb) 600 g
1 boks lettrømme (evnt. 20% rømme)
2-3 ss tomatpure
2 ss smør
2 ss hvetemel
1 ss sitronsaft
1 ts sukker
Salt etter ønske
Cajennepepper, finmalt etter ønske
1 ss karri
1/2 ts basillikum
3 dl. vann (+ etterhvert ekstra vann til ønsket konsistens)

Tilberedning

Kutt opp løk, paprika og purre -> ha i kaserolle m/ 3 dl vann, krydder og hvitløk. Gis et oppkok, og settes til side. Lag en sausbasis av hvetemel + smør + kraft fra grønnsaker. Tilsett sitronsaft, tomatpure og rømme. Tilsett salt og cajennepepper til ønsket smak (Skal være litt HOT!)Tilsett vann til sausen får konsistens som velling. Legg grønnsakene i en smurt ildfast form. Legg fiskefiletene over, og hell sausen over det hele. (Strø litt ekstra salt over filsefiletene.) (200 C 30 min)

(Besøkt 1 595 ganger, 1 besøk i dag)