Ingredienser

2 ts tørrgjær
7 dl lunket vann
2 ss olivenolje eller rapsolje
1 ss fruktose
5 dl sammalt hvete, grov
0,80 dl byggmel
0,80 dl bokhvetemel
0,80 dl spelt
0,80 dl fin sammalt rug
0,80 dl havregryn
0,80 dl sesamfrø
0,50 dl fint durumhvetemel (pastamel)
1 dl gluten
2 ts johannesbrødkjernemel
2 ts natriumredusert salt

Tilberedning

Ha gjær, olje og fruktose i det lunkne vannet (ca 30 grader). Ha i resten av ingrediensene og elt deigen (bruk helst kjøkkenmaskin) til den er passe fast og elastisk. Sett deigen til heving på et lunt sted til den er blitt dobbelt så stor. Elt deigen på ny og form den som brød eller rundstykker.
Dekk med et klede og la den etterheve i 30-40 minutter.
Sett brødene i stekeovnen ved 180 °C og la dem steke i ca 40 minutter (ca 15-20 minutter for rundstykker). Legg brødene på en rist til avkjøling når de er ferdig stekt.

Tips:
Du kan variere oppskriften ved å erstatte sesamfrø med finhakkede valnøtter, mandler eller hasselnøtter.

(Besøkt 112 ganger, 1 besøk i dag)