Ingredienser

Nøttebunn:
1.5 dl nøtter, finmalt
1 dl havregryn, hakket
2 ss fruktose
1 ts kanel
2 ss margarin

Fyll:
450 g cottage cheese
250 g lett fløteost
3 eggeplommer
2 ss maisennamel
1.5 dl fruktose
1 ts revet sitronskall
1 ts vanlijesukker
5 dl lettrømme

Tilberedning

Kjør nøttene og havregrynene i en kjøkkenmaskin til de er finmalt. Tilsett fruktose, kanel og smør og elt sammen. Trykk dette i bunnen av en 20 cm rund teflonbelagt kakeform, jevn ut. Sett formen i oven på 175 grader og sted i 4-5 min til den har lys, gyllen farge.

Fyllet:
Kjør cottage cheese og fløteost i kjøkkenmaskinen til den blir kremaktig. Tilsett eggeplommer, maisenna, fruktose, revet sitronskall, vanlijesukker og lettrømme. Bland godt.

Pisk eggehvitene til de er stive og bland inn i ostemassen.

Hell fyllet over nøttebunnen og kakeformen og sted kaken på 125 grader i ca 1.5 timer, til den kjennes fast. Åpne døren og la den langsomt kjølne til romtemperatur.

Etter avkjøling kan den serveres, med friske bær utrørt i fruktose eller syltetøy på fruktose.