Ingredienser

5 dl melk
1 kg hvetemel
1 ss havsalt
1 ts sukker
2 egg
40 g gjær
150 g smør
rugmel til strøing

Tilberedning

Bruk romtempererte råvarer. Varm melken til ca 30 grader. Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1 dl melk og smøret til senere i elteprosessen. Kjør deigen i ca. 3 min på sakte fart. Deretter øker du hastigheten og elter videre i 5 min til. Når du har økt hastigheten, tilsettes resten av melken litt etter litt i små mengder. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og har en blank overflate.

Nå tilsetter du smøret som er skåret i terninger. Kjør deigen på sakte fart til smøret har blandet seg helt inn, og du igjen har en smidig og jevn deig.

Dekk bakebollen med plast og la deigen hvile i ca. 1 time. Deretter deler du deigen i to emner som slås opp til runde kuler og får hvile i 20-30 min. Slå opp emnene til brød og legg dem i smurte brødformer.

La eggeloffene heve til dobbel størrelse. Strø litt rugmel på toppen før du snitter brødene på langs og setter dem i varm ovn, ca. 220 grader. Stekes i nederste del av ovnen i 30-45 min. til de er gyllenbrune.