Ingredienser:
250 g smør
250 g sukker
4 eggeplommer
1 1/2 dl fruktsaft
(ananas, pære, appelsin)
1 ss kanel
1 ts bakepulver
100 g malte mandler
250 g hvetemel
150 g ananas eller pære
100 g grovhakket mørk sjokolade,
4 eggehviter

Glasur av smeltet sjokolade og mandelhakk

Fremgangsmåte:
Visp smør og sukker lyst og luftig. Ha i eggeplommer, en om gangen, og rør godt mellom hver. Tilsett saft i porsjoner og rør godt. Bland kanel, bakepulver, malte mandler og mel. Rør til en jevn deig. Ha i grovhakket sjokolade og ananas/pære i småbiter. Pisk eggehviter stive og vend dem inn med lett hånd.
Ha deigen i smurt, melet springform (22 cm diameter). Stek 50-60 minutter ved 190 gr varme. Avkjøl noe.
Smelt sjokolade til glasur og ha over kaken. Rist mandelhakk i en stekepanne og dryss over til slutt.

(Besøkt 126 ganger, 1 besøk i dag)