Ingredienser:

4 eggeplommer
4-5 hvitløksfedd (eller én stor kinesisk hvitløk, rund)
2,5 dl soyaolje (ca.)
1 fersk kruspersille
Salt og pepper

Tilberedning:

1. Kakk eggene og romtemperer eggeplommene i ca 30 i en bolle. Dette for at soyaoljen ikke skal skille seg med plommene da de er kalde fra kjøleskapet. Soyaoljen og plommene skal ha ca. lik temperatur.
2. Knus så hvitløken med presse i bollen.
3. Hell soyaoljen i bollen med en tynn stråle. Ikke hell all oljen på én gang, da eggeplommene lett kan skille seg. Husk: Rør hele tiden mens du heller i olje! Jo mer olje, jo tykkere blir aiolien.
4. Kutt noen blader kruspersille i små biter, dryss i bollen og rør inn.
5. Tilsett salt og pepper, og smak til.

Mange bruker majones/dijon-sennep i sine oppskrifter. Men jeg lager denne direkte fra bunn av, med ferske råvarer og mye hvitløk. Dette er en oppskrift som IKKE kan gå galt. Den er superlettvinn, tar kort tid – og smaker helt fantastisk.

Håper det smaker!

Porsjoner:
4 pers