Ingredienser:
Til denne gryten brukes en god kraft:
Kraft: ( brukes som grunnlag i andre gryteretter)
3 kg kraft bein av elg (storfe)
1 stor løk
1 purre
1 liten kålrabi
1 sellerirot
1 fenikkel
5 gulrøtter
20 einerbær
4 laubærblad

Gryteretten:
2 kg renskåret kjøtt av elg. Lår eller bog.
1/2 kg sopp. Gjerne kantareller. ( evt hermetisk sopp)
3 løk
5 sjalottløk
6 dl kremfløte
1 beger seterrømme
15 einerbær
4 laubærblad
3 ss tyttebær syltetøy
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Kok alt i en stor kjele i 2-3 timer på svak varme under løkk. Fyll på vann slik at grønnsakene/bena er dekket hele tiden. Sil kraften og kok inn til ca 1/2 liter.
Grønnsakene kan brukes til stappe. Kjør i mixer med litt smør, fløte, salt og pepper.

Gryteretten
Kjøtt og løk brunes i pannen.
Fersk sopp brunes i tørr panne til all fuktighet er vekke. Brun så i litt smør.
Kok opp fløten med einetbær og laubærblad. Sil flten. Ha alt i en gryte sammen med kraften, grønnsakstappe og rømme.
Kok opp og smak til med tyttebær, salt og pepper.

Server med ris og ferske baguetter. Evt og en grønn salat.

(Besøkt 658 ganger, 1 besøk i dag)