Ingredienser

1 ¼ – 1 ½ kg dypfrosset beinfritt elgstek.

Krydret saltlake:
1 l vann
1 dl salt
1 ts sukker
½ ts knust svartpepper
1 knust laurbærblad
15 knuste enebær

Tilberedning

Legg det frosne kjøttet i en ildfast form. Sett steken inn nederste rille i stekeovnen ved 100 grader. Stikk et steketermometer midt i steken etter 2 – 3 timer ( da har kjøttet tint). La steken stå i ovnen i 10 – 12 timer. Når steketermometeret viser 60 grader er kjøttet rosa, og når det viser 75 grader er det helt gjennomstekt. Kok opp vannet til laken, tilsett salt og krydder og la dette koke i 3 – 4 minutter. Legg det varme kjøttet i en bolle (ikke plast – det kan sette smak). Hell over den varme laken, som skal dekke kjøttet. La det stå kaldt og tildekket i 4 – 5 timer, kjøttet tar da smak av laken. Ta opp kjøttet og skjær det i tynne skiver. Serveres med fløtegratinerte poteter, potetsalat eller stekte potetbåter og med soppsaus og en god salat. Blir det rester igjen av steken etter måltidet er dette utmerket som pålegg.

(Besøkt 326 ganger, 1 besøk i dag)