Det er en kjensgjerning at det kan være vanskelig å få barn til å spisse visse ingredienser i maten, deriblant ris. Man kan lokke og lure, men ingenting hjelper. Barnet vil simpelthen ikke spise det.

Da er det fint hvis man har et par triks i ermet man kan trekke frem, og jo enklere jo bedre. Man kan eksempelvis tilsette forskjellige smaker i risen. Ris i seg selv har sjelden en spennende smak, noe som lett endres med å tilsette forskjellige krydderier i vannet den tilberedes i. Buljong er en god smak på ris, litt tomatpure i vannet gir en god smak (og fin farge), paprikapulver kan brukes og sukker eller honning.

Ris og ketchup er jo en klassiker, ikke særlig godt for oss voksne, men en del barn elsker det. Men det er ikke næringsrikt i det hele tatt.

Et annet triks er å tilsette farge i form av flytende konditorifarve, eller man kan forme risen til morsomme figurer. For sistnevnte finnes det også flere ferdige former man kan kjøpe, og alt fra kaniner til biler finnes.

(Besøkt 138 ganger, 1 besøk i dag)