Ingredienser:

2 store kopper tørre kikerter bløtlagt over natta
3 fedd hvitløk
1/2 kopp hakket gressløk
1/2 teskje Kummin ( ligner karve, cumin på engelsk )
1/2 teskje Tumeric ( husker ikke norsk navn )
1/4 teskje cayennepepper
1 teskje salt
1 teskje svart pepper
2 egg
3 spiseskjeer mel

Tilberedning:

Kjør kikertene i en hurtigmikser ( dette kan bråke en del) Bland resten av ingrediensene i og kjør litt i mikseren, la det stå kaldt i ca. en halvtime i kjøleskapet. Det skal være en ganske fast deig, hvis den er for tynn så tilsett litt mere mel.

Form til små boller med en teskje og stek i rikelige olivenolje.

Fyll i pitabrød med:

Falafel, issalat, hakket løk, tomater og følgende saus:

Yogurt Saus

Naturel yogurt
hakket hvitløk
hakkede mynteblader
sitronsaft
finhakket gressløk
finhakket persille
kummin, tabasco, salt

Ingen mål her. Oppskriftene er hentet fra hukommelsen og noen andre forslag på nettet.

(Besøkt 260 ganger, 1 besøk i dag)