Ingredienser

450 g Hvetemel
400 g Samalt groft
2 ss Hvetekim
50 g Gjær
2 ts Salt
6 dl Melk
1/2 dl Sirup
3 ss Soyaolje

Tilberedning

Varm opp melk, sirup og soyaolje til det er «fingervarmt» (37 grader), løs gjæren opp i litt av væsken og bland tilbake. Tilsett det tørre (hold gjerne tilbake ca. 1 dl hvetemel). Arbeid deigen sammen, hvis den virker løs tilsett mer mel. Elt deigen til den slipper bollen (ikke gi opp, det er eltingen som legger grunnlaget for hvor luftig brødet ditt blir). Dryss litt mel over deigen og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse. Slå deigen sammen, og kna den sammen på bordet. Del deigen i 2 like store stykker som formes som brød direkte på stekeplate, eller has i form. Etterhev brødene i ca. 30 min. Pensles med lunkent vann (eller egg) og stekes.