Ingredienser

1,3 kg sammalt hvete
200 g fint sammalt rug
200 g helkorn hvete
75 g gjær
2 str ts salt
9 dl hvetekli
1,8 liter vann
1 dl linfrø
1 dl solsikkefrø

Tilberedning

Du kan godt bruke 1 liter skummet melk, søt eller sur og resten vann
Dette gir 3 brød i 2 liters former eller 4 brød i 1,5 liters former. Bland alt det tørre, løs opp gjæren i litt av væsken og arbeid deigen godt enten med kjøkkenmaskin eller for hånd. Deigen er veldig løs og det er riktig. Den kan ikke eltes på bord. Hev deigen i underkant av en time i bakerbollen, slå lufta ut av deigen og la den heve en gang til i bakerbollen, ca. en halv time. Slå lufta ut av deigen igjen og spa/hell deigen i smurte former, sett deretter brødene inn i varm ovn, 220 grader på over/undervarme eller 200 grader på varmluft ca. 1 time. Brødene er litt fuktige inni og henger på kniven når du skjærer i dem. Sånn skal de være.