Ingredienser

12 små flyndrefilet – ca. 600 g
olje til fritering

Røre:
4 ss hvetemel,
1 ts salt,
1 ts olje,
1 ½ dl vann og
2 eggehviter.

Tartarsaus:
2 eggeplommer
1 ts sitronsaft
1 ts sennep (dijon)
1 presset hvitløkbåt
2 dl olje
3 små hakkede sylteagurker
1 ss kapers.

Tilberedning

Rør eggeplommene til sausen med sitron, sennep og hvitløk. Spe med olje – litt om gangen, mens du rører hele tiden. Når alt er tilsatt og sausen er glatt, røres agurk og kapers inn. Smak til med salt.

Til røren blandes hvetemel, salt, olje og halvparten av vannet. Rør det glatt. Rør inn resten av vannet. La røren hvile en stund. Pisk hvitene til stivt skum og vend dem inn like før du skal fritere fisken.

Varm opp oljen til det bruser rundt et treskaft. Dypp fisken i røren, rist av det som er for mye. Kok fisken i den varme oljen til den er gyllen og sprø. La den renne av på husholdningspapir og dryss på litt salt.

Serveres med pommes frites og den gode sausen.

TIPS: En enkel «tartarsaus» kan du lage av ferdig majones. Rør inn hakket sylteagurk, kapers og sitronsaft (evt. pepper).