Ingredienser

5 ss. margarin

5 ss. hvetemel

6-7 dl. H-melk

1 fiskebuljongterning

1-2 ts. salt

½ ts. pepper

½ ts. karri

5 cm. hakket purre

Smelt margarinen, ha i hvetemelet. Spe med melken, litt om gangen, rør jevn sausen mellom hver speing.

Sausen skal være ganske tykk. Tilsett buljong, salt, pepper, karri og hakket purre. La sausen koke ca 5 minutter.

2 eggeplommer

2 eggehviter

3 dl. Ferdig kokt makaroni

ca.400 gram rå fiskefileter, som er skåret opp i små biter (sei, torsk eller annen fisk).

Tilberedning

Ta kjelen av platen. Stivpisk eggehvitene.

Rør inn eggeplommene en av gangen. Ha i kokt makaroni, Bland forsiktig i eggehvitene.

Smør en ildfast form, legg saus og fisk lagvis i forma.

Strø på et lag med griljermel eller strøkavring på toppen. Ha 2-3 smørklatter oppå.

Steketid:185 grader, nederste rille, 45-60 minutter.

Serveres med kokte poteter og smeltet margarin.

(Besøkt 204 ganger, 1 besøk i dag)