Ingredienser

1 dl. Purreløk
½ rød paprika
1 hvitløkbåt
¼ ts karri (bruk mer)
1 ss smør
2 ½ dl melk
2 dl creme fraiche
400 g torskefilet
1 ss frisk basilikum (el. ½ ss tørket)
salt og pepper

Tilberedning

Vask purren og del den i biter/skiver. Hakk paprikaen i terninger. Finhakk hvitløken. Fres purre, paprika, hvitløk og karri med smøret i en gryte. Tilsett melk og creme fraiche. Kok opp. Legg i fiskebitene og la alt trekke i 8-10 min. Hakk frisk basilikum og strø det over gryta like før servering. Smak til med salt og pepper. Serveres med brød, ris, pasta eller potet ved siden av.

Variasjoner: Hakk en ¼ løk og ½ rød chili (fjern frøene) og fres sammen med purre, hvitløk osv.
Sausen kan bli litt tynn. Den kan jevnes med 1 ss hvetemel for å få en tykkere saus.

(Besøkt 562 ganger, 2 besøk i dag)