Ingredienser

Ca. 4 Ferske pasta plater
Ca. 300 gr. Breiflabb
Ca. 150 gr. Laks
Ca 200 gr. Reker
125 gr. Mascarpone ost
(Helgø eller Maxi)
ca 2 dl Fløte
2 Vårløk eller 1/3 purre finhakket
6 Sorte oliven i skiver
1 ss Oyster & Schrimp sauce
(Idsø, kan sløyfes)
1 ts Tony Chacheres Blackened Redfish Seasoning krydder
Passe mye Finhakket persille eller annet godt krydder
Salt og pepper

Tilberedning

Ostesaus:
I en gryte, svisses (Inge’s uttrykk for surre) finsnittet vårløk i olje og tilsettes Oyster & Schrimp sausen (ref. Inge: “Olje, løk & smak” først i pannen).
Bland i osten og fløten og varm dette til osten smeltes i fløten. Smak til med salt (ca. 1-2 ts.) og kvernet pepper. (Ref. Inge; saltet skal bare ”løfte” smaken, det er passe salt når det henger igjen en ”ettersmak” ved smaking). Ha i persille tilslutt. Koker ikke etter dette.

Pasta plater:
Ferske pasta plater fra egen pasta maskin med oppskrift fra Jamie Oliver (eller annen basic oppskrift til nød….) Pasta platene kokes et par minutt på forhånd.

Tallerken (Gourmet fra Figgjo):
Legg et lite lag med blandet fisk og frisk vårløk i bunnen av en tallerken, ha over godt med saus, som er akkurat på kokepunktet. Så et lag med pasta plater og et lag med fisk, vårløk og saus igjen før et siste lag med pasta plater. Om mer saus igjen, ha dette over til slutt.

Koking i ovnen:
Plasser tallerkene i ovnen, dekket til med en tallerken over og kok ca. 10 min i ovnen. (225 gr.), det skal koke ikke steke.

Gratinering i ovnen:
Ta ut tallerkene og dekk til med den mengde ost som er nødvendig og gratiner i nødvendig tid før servering. (kanskje 5 min.)

Før servering:
Legg på garnityr med skiver av sort oliven og ferske reker eller annet hva fantasien og kjøleskapet tillater.

Til serveringen:
Server med en liten skål med sprø salat dandert med oliven. Drikk gjerne en god italiener eller en lett franskmann

(Besøkt 94 ganger, 1 besøk i dag)