Ingredienser

400-600 g Grove biter av feks, kveite, torsk, flyndre og fjellørret
1 liter klar fiskekraft
1 dl hvitvin
2 dl fløte
2 sjalottløk i ringer
1 fennikel i strimler
1 purre i skiver
2 gulrøtter i skiver
noen blader frisk basilikum
2 ss finhakket gressløk
1 ss sukker
3 ss hvitvinseddik
2 ss smør
2 ss fløte/ 2 eggeplommer
saft av ½ sitron
salt og pepper

Tilberedning

Begynn med å lage en god fiskekraft.

I en kjele kok opp hvitvin, fiskekraften, sjalottløk og fløte, la putre i 20 minutter før du har i grønnsakene og basilikum, trekkes til de er møre, smak til med eddik og sukker, rør inn smøret, legg i fisken, la trekke et par minutter, rør inn eggeblandingen, la trekke slik at fisken blir ferdig og suppa er passe tykk, rør forsiktig. Smakes til med salt, pepper og sitron, og ha gressløk i til slutt.