Ingredienser

3 dl. fløte
3 dl sirup
3 dl. sukker
1 ss. smør

Tilberedning

Ha fløte sukker og sirup i en gryte. Min erfaring er at rustfritt stål med tykk bunn egner seg best.

Kok forsiktig i ca 1.5 time, rør i gryta ca hvert 5. minutt med en tresleiv. Allerede etter en time kan du dyppe skaftet av en teskje i gryta, og la karamellen kjølne, for å se hvor seig den er blitt, men det trengs vanligvis minst halvannen times koketid. Rør inn 1 ss. smør når prøven viser at karamellen er passe seig.

Ha stekefolie i en form på ca 12×25 cm, f.eks en liten langpanne, og hell karamellmassen oppi, la det stå å kjølne i minst etpar timer i kjøleskap, gjerne natten over. Klipp eller skjær karamellene opp i biter, pakk dem i aluminiumsfolie, og oppbevar dem i en boks i kjøleskapet.