Ingredienser:
3 1/2 dl vann
50 g gjær
1 ts sukker
1/2 ts salt
1 1/2 dl smeltet smør
1 1/2 dl tørr hvitvin
eller eplemost
ca 800 g hvetemel
ca. 140 g sorte oliven
(sørg for kvalitet)
6 soltørkede tomater
1 ss hakket frisk timian eller 1 ts tørket
2 ss hakket frisk oregano eller 2 ts tørket
2 ss olivenolje (eller smeltet smør)
1 ss havsalt

Fremgangsmåte:
Løs gjæren opp i lunkent vann og tilsett sukker og salt (ikke havsaltet nei). Rør i smør og hvitvin og tilsett mel til en jevn deig som slipper bollen. La deigen heve under plast til dobbel størrelse, ca. 1 time.

Elt inn olivener, grovhakkede tomater og krydder og trykk deigen ut i en smurt langpanne, 40 x 45 cm. Overflaten skal være litt ujevn. Pensle med olje (eller smør) og dryss på havsalt. Stek brødet i ovnen ved 225 gr. i ca. 30 min til lyst gyllen.

Server så nylaget som mulig. Ved dypfrysing må du varme det opp i en panne med lokk eller i stekeovnen like før servering.