Ingredienser:

1 pk fersk gjær
3 dl lunket vann
0.5 dl god olivolje
2 spiseskje honning fra Honningcentralen
1 tskje seltin/salt
7 dl hvetemel

Litt saltkorn, basillikum og olivenolje på toppen før steking.

Tilberedning:

-Visp sammen gjær, vann, olivenolje, salt og honning.
– Jobb inn litt og litt hvetemel og kna i 5 minutter.
– sett deigen til heving i ca. 35 minutter.
– Vamluftsovn 220 grader.
– del deigen i 2, kna deigen ut til ca. 30 cm stor sirkel (bruk gjerne kjevle) og sett til heving i ca. 30 min.
– bruk fingeren til å lage hull over hele brødet.
– Hell over olivenolje, pass på at hele overflaten er dekket og strø over med havsalt eller saltkorn. Ta evt. litt basillikum.
– Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Da er det bare å nyte søte foccacia. Jeg serverer det ofte med stekt kylling, litt smårettskinke, salat og hjemmelaget karrisaus. Det er så godt og så populært.

(Besøkt 992 ganger, 1 besøk i dag)