Ingredienser

250 g smør
250 g sukker
300 g sjokolade
170 g mel
8 stk egg

+ små ildfaste former, muffinsformer (doble store), kaffekopper eller lignende

Tilberedning

1. Smelt smøret, og ha i sukker og sjokolade (smeltet i vannbad).
2. Rør inn melet, og bland inn ett og ett egg av gangen.
3. Fyll smurte former med sjokolademassen. Sett formene på en stekeplate og stek ved 200ºC i ca 8 minutter til overflaten er stivnet. Hvelv fondantene på tallerkener[/quote]

Egentlig er oppskriften såre enkel, men det er to kritiske punkter:
Ikke få vann/damp i sjokoladen når du smelter den i vannbad. Da vil sjokoladen bli kornete og rar. Enklere enn vannbad er å smelte den på halv effekt i mikroen.

I oppskriften står det 200 grader i 8 minutter. Steketiden er imidlertid det vanskeligste med hele fondanten, så prøv deg fram første gangen med «ny» ovn, da dette varierer fra ovn til ovn. Den skal være stivnet utenpå og deilig rennende varm inni.