Ingredienser

25 gr. gjær
5 dl. vann
1 ts. salt
2 ts. sukker
2 ss. olje
125 gr. 4 – kornblanding
500 – 600 gr. (ca. 10 dl.) hvetemel

Tilberedning

Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, sukker og olje.

Elt inn 4 – kornblandingen og hvetemel til en glatt og smidig deig.

La den heve under plast eller klede på bakebenken i ca. 15-20 minutter.

Elt deigen om og del den i tre deler. Riv litt ost som du knar inn i den ene delen, trill den ut til en passe tykk pølse, del 2 tilsetter du 1 ss. hakket paprika og ½ ss. jalapeño (el. a. chilipepper), for så og rulles til en pølse. Del 3 rulles først til en pølse, trykk den litt ut, press 2 marinerte hvitløksfedd og fordel over leiven, pensle litt av hvitløksmarinaden over og rull deretter leiven sammen.

Ta disse tre delene og lag en flette.

La den etterheve under klede.

Pensle med olje og legg på litt revet ost.

Stekes ved 225 grader i ca. 25 minutter, nederste rille.

(Besøkt 72 ganger, 1 besøk i dag)